Toepassing

Waar wordt hypnotherapie voor ingezet?

Hypnotherapie is geschikt voor een breed spectrum aan zowel psychische- als psychosomatische en fysieke aandoeningen en stoornissen.

Hypnose voor mentale problemen
Zoals bijvoorbeeld: stress , afvallen en andere gewichtsproblemen, stoppen met roken, depressie en burn-out, angsten en fobieën, verslavingen, slapen, rouwverwerking en trauma’s.

Hypnose voor fysieke/ medische problemen
Pijn (bijv. bij fibromyalgie), trauma, het autonome zenuwstelsel, vruchtbaarheid, zwangerschap en bevalling, kanker(preventie), allergieën, eczeem en hooikoorts, hoofdpijn en migraine, menstruatie, menopauze, prikkelbare darmsyndroom, hypnose bij de tandarts.

Hypnose voor kinderen en pubers
Een baby op komst, bedplassen, angst, onrustige kinderen en concentratieproblemen, gevoelige kinderen, onzekerheid, schuldgevoel, schaamte, pijn, verdriet, laag zelfbeeld (“ik hoor er niet bij”, “ik ben niet goed genoeg”, “ik weet niet wat ik wil”), nachtmerries, studieproblemen en faalangst, gepest worden, ernstige ziekten.

Hypnose voor senioren
Hypnose bij dementie, wat senioren zelf kunnen doen met hypnose, palliatieve zorg.

Andere toepassingen van hypnose

Sporthypnose

  • concentratie te verbeteren
  • ego versterkende boodschappen mee te geven,
  • post-hypnotische suggesties meegeven om meer energie en zelfvertrouwen te ervaren als je bepaalde woorden tegen je zelf zegt
  • sneller te herstellen na blessure, te visualiseren hoe jij je wedstrijden voortaan gaat winnen
  • negatieve overtuigingen te transformeren.

Spirituele hypnose

  • Hoe je naar vorige levens gaat en daar de ballast opruimt die je nu dwarszit.
  • Hoe je datzelfde gaat doen maar dan in een volgend leven
  • Hoe je informatie kan halen uit de dimensie die tussen de levens is
  • Hoe je informatie kan downloaden via lichtwezens en engelen
  • Negatieve delen uitdrijven zodat je er nooit meer last van hebt…
  • De stem van God in jezelf en hoe je daarmee kan communiceren.
  • Hoe je manifesteert binnen de seconde.
  • Hoe je kan werken met je zelfbeeld en een negatief zelfbeeld kan veranderen.

Angsten en fobieën

  • Irrationele angsten. Irrationele angsten zijn angsten zoals voor spinnen, katten, honden, hoogten en diepten, insecten, vliegen met een vliegtuig, enz.
  • Sociale angsten. Angst voor openbare plaatsen waar veel mensen zijn, angst om in het openbaar over te geven, angst om bepaalde mensen tegen te komen; dit noemen we sociale angsten.

Stoppen met roken
Hypnotherapie om te stoppen met roken helpt je met name om de mentale verslaving/ gewoonte van roken te doorbreken. In deze hypnosesessie wordt bij jou individueel vastgesteld waarom je zo’n sterke neiging naar de sigaret hebt. Is het stress, verveling, brengt het je ontspanning of zijn er nog andere onbewuste redenen waarom jij blijft roken.

Gewichtsproblemen
Gewichtsproblemen zijn er in veel soorten en maten. Ze variëren van een paar kilo teveel, tot ernstige problemen met over- of ondergewicht. Elk gewichtsprobleem heeft zijn eigen kenmerken. Mogelijke factoren die te maken hebben met gewichtsproblemen zijn bijvoorbeeld: problemen met de schildklier, tekort aan bepaalde supplementen, of emotionele- of gedragsproblemen. Hypnotherapie is krachtig als het gaat om het loslaten van emotionele oorzaken en helpt met het veranderen van het eetpatroon.

Depressie en burn-outklachten
Wij vinden het belangrijk dat je gaat beseffen dat je geen depressie of burn-out hebt, maar dat je het doet. Wanneer je dit gaat begrijpen kunnen we met behulp van hypnose of EMDR je gedrag positief veranderen.
Je bent geestelijk en lichamelijk uitgeput. Je voelt je lusteloos en je wordt daar niet blijer van. Misschien heb je het een tijdje druk gehad en vertelt je lichaam je nu dat je het rustiger aan moet doen. In een ernstiger geval zijn dit de symptomen van een depressie of van een burn-out.

Je lichaam geeft in beide gevallen namelijk veel overeenkomstige signalen door, zoals lusteloosheid, een uitgeput gevoel en slaapproblemen, een laag gevoel van eigenwaarde, concentratie- en geheugenproblemen.

Belangrijkste verschil
Het verschil zit in het ‘kunnen’ en ‘willen’. “Een depressief persoon zegt dat hij geen zin heeft om naar buiten te gaan. Iemand met een burn-out zou wel graag naar buiten willen, maar denkt dat hij het niet meer kan. Als je depressief bent, heb je nergens zin in. Als je een burn-out hebt, overheerst het gevoel dat je het gewoon niet meer kunt klaarspelen.”

Deze lijst is een greep uit de mogelijkheden. 
Staat jouw klacht er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Fibromyalgie
Pijn is een grote klacht bij fibromyalgiepatiënten, door hypnose kunnen deze klachten verminderd worden. Dit is vooral bij fibromyalgiepatiënten een grote zege .

Stress
Wat is stress? Stress is een respons van het lichaam op een veranderende situatie waarbij een natuurlijk overlevingsmechanisme in werking treedt. Je hartslag gaat omhoog, je spieren spannen zich en je ademhaling versnelt. De adrenaline in je bloed stijgt en je staat klaar om te reageren.
Stress betekent spanning of druk. Stress is niet per definitie ongezond. Je hebt een bepaalde mate van stress nodig om goed te kunnen functioneren. Als de stress te lang duurt of heel heftig is, dan is er sprake van ongezonde stress.
Het is belangrijk te achterhalen waar de stress vandaan komt. Wij gaan uit van 5 soorten stress; omgevings-, fysieke-, mentale-, sociale- en spirituele stress.
Hypnose is een hele goede manier om stress ten gevolge van die 5 gebieden aan te pakken. Een lichte trance is al genoeg om te ontspannen.

Men onderschat vaak welke ernstige negatieve gevolgen stress heeft op je lichaam . Zo heeft acute stress bv een negatieve invloed op het immuunsysteem. Door de aanmaak van stresshormonen gaat er tijdelijk geen energie meer naar je spijsvertering en je immuunsysteem.

Seksuele problemen
Er is vaak sprake van een soort zelfhypnose bij de client en een negatieve bevestiging met betrekking tot zichzelf. Zoals: Ík faal op seksueel gebied’ , ’ik ben een seksuele mislukking’. De patiënt leert zichzelf bewust worden van de eigen bijdrage aan het probleem en daarna helpt therapeut de client om positieve beelden en gedachten op te bouwen.

Trauma
Een trauma kan ontstaan wanneer iemand één of meerdere schokkende gebeurtenissen meemaakt, zoals : een ernstig verkeersongeluk, een brand, het overlijden van een belangrijk persoon, seksueel misbruik of geweld. Een trauma ontstaat doordat de gebeurtenissen niet goed verwerkt worden, geen plekje kunnen krijgen.
Een ernstiger trauma kan ontstaan wanneer iemand emotioneel, lichamelijk en/of seksueel is mishandeld of langdurig is verwaarloosd. Ook een uitzending naar een oorlogssituatie kan tot een trauma lijden. Of als iemand werkt bij politie, brandweer of ambulance en te maken kreeg met menselijk lijden, geweld of dreiging. De gebeurtenis is zo schokkend dat iemand hier blijvend last van heeft.
Traumatische ervaringen kunnen leiden tot problemen in het omgaan met uzelf en anderen. U heeft bijvoorbeeld minder controle over uw gevoelens en gedrag. Er is sprake van een grotere kwetsbaarheid of gevoeligheid. Sommige mensen trekken zich terug en zijn somber. Anderen worden juist druk en verwachten heel veel van zichzelf.

Kenmerken

  • Lichamelijke klachten, woede, schaamte, hyperactiviteit, slecht contact met vrienden en familie
  • Nachtmerries, concentratieproblemen, het steeds opnieuw herbeleven van de gebeurtenis
  • Prikkelbaarheid, zich onbegrepen en miskend voelen, spanningsklachten, schrikachtig-, dromerig-, of teruggetrokken gedrag
  • Isolement, relatieproblemen, problemen op het werk, alcohol-/drugsmisbruik
  • Bij kinderen: bang om gescheiden te worden van de ouders/opvoeders, verminderde schoolprestaties, opvallende gedragsveranderingen

PTSS
Sommigen herbeleven in hun geest voortdurend de traumatische gebeurtenis. Men spreekt dan over post traumatische gebeurtenis. PTSS is heel succesvol met hypnose of EMDR te behandelen.

Minder of geen alcohol
Wil je minder drinken op feestjes, bij het eten, tijdens vergaderingen? Wil je jezelf beperken tot pakweg één glas wijn in plaats van drie?

Minder of geen suiker
De drang naar suiker en de gewoonte om bij verveling naar suiker te grijpen pakken we aan.

Minder of geen frisdrank
De drang naar frisdank en de gewoonte om bij dorst naar frisdrank (cola, energiedrankjes, etc.) te grijpen pakken we aan.

Prikkelbare darm
Krampen, irritaties, de buik die roet in het eten gooit wanneer je nerveus bent. Prikkelbare darm treft 15% van de bevolking maar is héél goed aan te pakken met hypnose.

Stoppen met nerveuze gewoonten
Nagelbijten,  tandenknarsen (bruxisme), wimpers of wenkbrauwen uit trekken, duimzuigen; deze gewoonten vallen onder de categorie “nerveuze gewoonten”.

Deze lijst is een greep uit de mogelijkheden. 
Staat jouw klacht er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.