Een sessie

Hoe verloopt een hypnosesessie

Een hypnosesessie bestaat uit meerdere fasen en duurt ongeveer anderhalf uur. Ben je nog niet eerder bij ons geweest en/of heb je nog nooit een hypnose ondergaan, dan starten we met een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek.

De stappen:

  1. Kennismakingsgesprek (gratis, optioneel)
  2. Intakegesprek
  3. Inductie
  4. Verdieping
  5. Therapie + testen
  6. Deductie (uit hypnose halen)
  7. Nagesprek

Opmerking: Je kunt ook direct een afspraak maken. Dan sla je het kennismakingsgesprek over.

Kennismakingsgesprek

Dit gesprek is bedoeld om erachter te komen of wij van ‘Happy met Hypnose’ de juiste personen zijn om jou te helpen. Wij willen dat je je prettig, veilig en serieus genomen voelt en dat er een klik is. Deze sessie is ook bedoeld om antwoord te geven op al je vragen en om eventuele twijfels weg te nemen (bijv. uitleg wat is hypnose).
Het gesprek kan zowel telefonisch, via videobellen of op locatie plaatvinden.
Het kennismakingsgesprek is gratis en duurt ongeveer 30 minuten.
Wanneer je besluit met ons in zee te gaan, maken we een vervolgafspraak.

Intake gesprek

Wanneer jij je lichamelijk of emotioneel niet in orde voelt, dan is jou “heelheid” ergens geschaad. Dit heeft zijn weerslag op allerlei aspecten van jouw functioneren. De intake is bedoeld om een duidelijk te krijgen waar die heelheid van jou geschaad is. De therapie is bedoeld balans en/ of heelheid te creëren in je lichaam, gevoelens of emoties, je gedachtewereld, je ziel en verbindingen (met anderen, materie en energie).
Afhankelijk van het probleem/ klacht waaraan jij wilt werken, gaan wij tijdens het intakegesprek bepalen welke techniek(en) voor jou het meest geschikt zijn om van je probleem/ klacht af te komen.
Wij gaan je dan ook vertellen wat je kan verwachten tijdens de sessie

Inductie

Tijdens de inductie brengen we je in een staat van lichte trance.

Verdieping

Om de technieken te kunnen toepassen, gaan we ervoor zorgen dat je in een ontspannen, soort van dromerige toestand terecht komt. Dit maakt dat jouw onderbewuste open staat voor suggesties die je inzichten en/of een oplossing geeft voor de reden waarvoor je in de stoel zit. Deze staat van ontspanning gaan we nog verder verdiepen om nog dieper in trance te gaan. Tijdens deze ervaring laten we alle zintuigen lekker meedoen; zien, horen en voelen. Sommige mensen ervaren ook reuk en smaak.

Therapie + testen

Dit is de fase waarin we je probleem gaan verkennen, verwerken en oplossen. Afhankelijk van je probleem kunnen we in deze fase bijv. ook pijn reduceren of bijv. nieuw gewenst gedrag ervaren en aanleren. Vervolgens gaan we testen of je ook echt van je probleem/ klachten af bent.

Deductie

Dit is de fase dat we je weer uit de hypnotische trance halen. Wanneer jij je ogen weer opent voel je je helder en fris, simpelweg fantastisch en helemaal Happy.

Nagesprek + testen

In deze fase bespreken we hoe je de sessie hebt ervaren en testen we nogmaals of je van je probleem/ klachten af bent, zodat je weer helemaal Happy naar huis gaat.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.