FAQ

Veelgestelde vragen

We krijgen in onze praktijk veel vragen over hypnose en hypnotherapie. We hebben de meest gestelde vragen voor je samengevat op deze pagina. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Is hypnose niet heel eng?
Nee, het is heel natuurlijk fenomeen. Je behoudt gewoon de controle, er kan niets gebeuren wat jij niet toestaat. Een hypnotiseur kan alleen veranderen wat jíj wil dat verandert.

Kan ik tegen mijn wil gehypnotiseerd worden?
Nee, als jij het niet wil dan is dat onmogelijk.

Verlies ik tijdens een hypnose de controle over mezelf?
Nee, je blijft altijd zelf de controle houden. Ook tijdens de hypnose zal je niets doen wat je echt niet wilt. Dit is één van de grootste misvattingen wat betreft hypnose.

Wat als ik niet meer uit de hypnose kom?
Iedereen komt uit hypnose, dat je in hypnose kan blijven is ook een misvatting. De hypnotiseur haalt je uit hypnose en zelf kun je het ook stoppen wanneer je dat wilt.

Wat als ik niet te hypnotiseren ben?
Iedereen is te hypnotiseren. Hiervoor hoef je je alleen maar te concentreren, de instructies op te volgen en je voorstellingsvermogen te gebruiken. Uiteindelijk doe je het zelf en is de hypnotherapeut de facilitator.

Moet ik per se in mijn verleden graven?
Nee, het is mogelijk via een regressie naar het verleden te gaan, maar dat is niet noodzakelijk. Er zijn veel andere technieken die je zullen helpen zonder dat je op zoek hoeft te gaan naar waar of wanneer het probleem is ontstaan.

Onthoud ik alles wat er in hypnose is gebeurd?
Tijdens de hypnose ben je er gewoon bewust bij en zal je niets vergeten, sterker nog: het is vaak handig om het proces te onthouden.

Hoe lang duurt een sessie?
We kijken niet echt op de klok, omdat een sessie duurt zolang als nodig is.
Maar gemiddeld duurt een sessie 1,5 uur.

Mijn probleem houdt verband met een pijnlijke kwestie waar ik liever niet over praat. Kan ik toch geholpen worden met hypnose?
Ja, dat kan. Met hypnose is het niet nodig om de achtergronden van een probleem te weten of een pijnlijke kwestie op te rakelen. Je vertelt waar je last van hebt en wat je wensen zijn. Vervolgens gaan we in het onderbewustzijn de gewenste veranderingen tot stand brengen.

Hoe lang blijven de resultaten die voortvloeien uit de behandeling?
Vanaf het moment dat je probleem is verdwenen, is het ook voorgoed verdwenen.

Kan ik na de sessie zelf autorijden?
Na de sessie en na het eventueel drinken van een glaasje water is je lichaam ontspannen en je brein weer helder en fris.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.